Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Massaman, jedno z najsmaczniejszych i najpopularniejszych tajskich past curry. Potrawa przygotowywana jest najczęściej z wołowiny, ale będzie równie dobrze smakować z drobiem, owocami morza lub samymi warzywami. Smak idealnie dopełniają orzechy ziemne lub orzechy nerkowca. Wystarczy połączyć mleczko kokosowe z pastą Massaman Curry, by to kremowe, przyjemnie ostre w smaku, pożywne, szybkie w przygotowaniu danie, zachwyciło smakiem każdego.
Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione na całym świecie. To synonim egzotyki i doskonałej kuchni. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Słoiczek wystarcza do przygotowania dania dla 4- 10 osób (w zależności od preferowanego stopnia ostrości).
kuchnia tajska
olej SOJOWY
cukier
czerwone chili 17,5%
sól
trawa cytrynowa
galangal
woda
przyprawy (kumin, kolendra, cynamon)
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Soja | Zawiera |
Produkt odpowiedni dla wegan
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1394 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 335 | |
Tłuszcz (g) | 24 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3.5 | |
Węglowodany (g) | 27 | |
w tym cukry (g) | 20 | |
Błonnik (g) | 0.5 | |
Białko (g) | 2.3 | |
Sól (g) | 11.6 |
g
Typ | Słoik |
Opakowanie | Szkło - powszechnie recyklingowane |
Waga brutto 233
Kraj produkcji | Tajlandia |
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 92
Wymagana szerokość na półce 52
Wymagana głębokość na półce 52
Wysokość 92
Szerokość 52
Głębokość 52
Wymiar liczbowy 115
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Przepis na Massaman Curry Składniki (4 osoby): - 200 g filetu z piersi kurczaka; pokrojony w cienkie plastry - 3 łyżki pasty Massaman Curry - 400 ml mleczka kokosowego - 1/2 cebuli; pokrojona w drobną kostkę - 5 średnich ziemniaków; obrane i ugotowane, pokrojone w 1,5 cm kostkę - 3 łyżki pokruszonych orzeszków ziemnych; uprażone na suchej patelni Przygotowanie (25 minut): Na rozgrzaną patelnię wlewamy mleczko, dodajemy pastę curry i gotujemy do uwolnienia się aromatu. Dodajemy kurczaka, cebulę oraz ziemniaki. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez 10 minut. Danie podajemy z ryżem, posypane orzeszkami.
Massaman, jedno z najsmaczniejszych i najpopularniejszych tajskich past curry. Potrawa przygotowywana jest najczęściej z wołowiny, ale będzie równie dobrze smakować z drobiem, owocami morza lub samymi warzywami. Smak idealnie dopełniają orzechy ziemne lub orzechy nerkowca. Wystarczy połączyć mleczko kokosowe z pastą Massaman Curry, by to kremowe, przyjemnie ostre w smaku, pożywne, szybkie w przygotowaniu danie, zachwyciło smakiem każdego. Dania curry mają swoje korzenie w Azji, ale są znane i cenione na całym świecie. To synonim egzotyki i doskonałej kuchni. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Słoiczek wystarcza do przygotowania dania dla 4- 10 osób (w zależności od preferowanego stopnia ostrości).
Wyprodukowano w Tajlandii.
więcej na decare.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Nazwa funkcjonalna Pasta
Wariant Massaman curry
Do dań kuchni tajskiej polecamy także: - Pastę Pad Thai - Pastę Tom Kha - Pastę Tom Yum - Pastę Czerwone Curry - Pastę Zielone Curry - Pastę Żółte Curry więcej informacji na www.decare.pl
De Care Przysmaki Świata
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom. Pieńków 147A 05-152 Czosnów
De Care Group Sp. z o.o. i Wsp. Sp. Kom.
Pieńków 147A 05-152 Czosnów