Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Maca (Lepidum peruvianum) to roślina uprawiana w Ameryce Południowej na terenie Andów od ponad 2000 lat. Jest źródłem wapnia, magnezu, fosforu, potasu, sodu, żelaza, siarki, cynku oraz witamin: B1, B2, C, E.
W jej składzie znajdziemy także wiele metabolitów wtórnych wytwarzanych przez nią samą, m. in.: glukozynolany, steroidy, alkaloidy, macamidy, macaeny, taniny, czy izotiocyjaniny, które wykazują prozdrowotne działanie na nasz organizm.
Stosowanie korzenia Maca wpływa korzystnie na poprawę płodności oraz libido, wykazuje działanie antydepresyjne oraz łagodzi objawy menopauzy. Ze względu na swoje działanie energetyzujące może być polecana osobom, którym na co dzień towarzyszy duży wysiłek fizyczny czy psychiczny.
ekologiczny sproszkowany korzeń maca
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, jaja, mleko, soja, sezam, kawałki pestek i łupin, orzeszki ziemne, inne orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza.
Sproszkowany korzeń maca można stosować jako dodatek np. do koktajli, sałatek, czy napojów. Nie powinno się poddawać jej obróbce termicznej, gdyż działa to niekorzystnie na zawarte w korzeniu związki prozdrowotne. Poleca się przyjmowanie od 500 do 3000 mg dziennie, stopniowo zwiększając dawkę. Największe korzyści przynosi regularna suplementacja.
HPBA Group Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Zaciszańska 9
03-284 Warszawa
HPBA Group Sp. z o.o.
ul. Dębogórska 35c
71-717 Szczecin