Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym Sonko powstają z połączenia ziaren brązowego ryżu, kukurydzy i gryki z dodatkiem nasion wiesiołka i lnu. To chrupiące wafle pieczone bez dodatku tłuszczu – smaczna przekąska dla osób będących na diecie odchudzającej.
Wafle Sonko to pożywne źródło błonnika, który reguluje poziom glukozy we krwi, wypełnia żołądek i zmniejsza uczucie głodu, wspomagając tym samym odchudzanie. Wafle ryżowe są dobrą alternatywą dla chleba. Doskonale smakują w połączeniu z nabiałem, warzywami i wędliną, ale i solo, jako przekąska.
Dlaczego warto sięgnąć po wafle ryżowe?
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1590 | 2067 |
Wartość energetyczna (kcal) | 380 | 494 |
Białko (g) | 8.4 | 10.92 |
Węglowodany (g) | 76.5 | 99.45 |
cukry | 1.1 | 1.43 |
Tłuszcz (g) | 4.5 | 5.85 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.84 | 1.092 |
2c8810bd-f3bd-4d76-a098-c077e7ee8439 | 1.31 | 1.703 |
2edb865c-950b-4bbc-9164-f2c2f8251563 | 2.36 | 3.068 |
cholesterol | 0 | 0 |
błonnik pokarmowy | 3.7 | 4.81 |
sód | 0.46 | 0.598 |