FRISCO FRESH
Pomidory śliwkowe (rzymskie) czerwone
1. Białka umieść w misce ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.
2. Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż cukier się rozpuści. Dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.
3. Dodaj mąkę, najlepiej po 1 łyżce i delikatnie mieszaj, aż cała mąka połączy się z pianą.
4. Na patelni rozgrzej olej lub masło, wylej na nią masę na omlet i smaż powoli na średniej/małej mocy palnika, aż ciasto od spodu się zrumieni.
5. Omlet przewróć łopatką i smaż z drugiej strony.
6. Gotowy omlet wyłóż na talerz, udekoruj jogurtem, owocami oraz musli.
1. Rozpuść i przestudź lekko masło. Wsyp zawartość torebki do głębokiej miski, dodaj jajko, masło i mleko.
2. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. (mieszadła świderki). Odstaw ciasto w ciepłe miejsce na około 60 minut (do podwojenia objętości).
3. Czekoladę pokrój w kosteczkę, dodaj do wyrośniętego ciasta i chwilę razem zagnieć. Następnie uformuj z ciasta wałek i podziel go na 12 równych części.
4. Uformuj okrągłe bułeczki i ułóż je w niedużych odstępach od siebie w formie o wymiarach 25x30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj i zostaw do ponownego wyrośnięcia na 30 minut. Żółtko roztrzep z mlekiem i posmaruj mieszanką wyrośnięte bułeczki.
5. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 23 minuty - do zarumienienia.
1. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajka, olej i mleko.
2. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 minutę. Odstaw ciasto na 5 minut.
3. W międzyczasie nagrzej gofrownicę.
4. Wylewaj porcje ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez ok. 3-4 minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.
5. Przygotuj sos czekoladowy. 100 ml śmietanki wlej do rondelka i zagotuj. Zdejmij z ognia. Dodaj połamaną czekoladę i mieszaj aż się rozpuści.
6. Podawaj upieczone i polane sosem czekoladowym gofry
1. Banany rozgnieć widelcem.
2. Wymieszaj z musli, umieść w małym żaroodpornym naczyniu lub formie o kształcie prostokątnym, wyłożonym papierem do pieczenia.
3. Piecz około 15-20 minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku.
4. Gdy ostygnie wyjmij z formy i pokój na mniejsze części.
1. Truskawki, banana i maślankę zblenduj.
2. Przelej do miseczek.
3. Podawaj z musli.
4. Możesz udekorować ulubionymi owocami.
1. Posmaruj obie strony chleba ALSAN BIO margaryną. Bądź hojny!
2. W misce wymieszaj Alpro Psst.. To Nie Mlek*, syrop z agawy i cynamon.
3. Podpiecz chleb na patelni na średnim ogniu, około 3 minut z każdej strony lub do momentu, aż uzyska ładny złoty kolor.
4. Stopniowo wlewaj połowę mieszanki Alpro na patelnię, dookoła chleba. Poczekaj, aż cały płyn zostanie wchłonięty, następnie wlej resztę i gotuj dalej, aż cały płyn również wyparuje.
5. Ostrożnie przełóż tosty na talerz i podawaj na gorąco z plasterkami banana i odrobiną masła orzechowego lub z czymkolwiek masz ochotę.
1. Rozgrzej piekarnik do minimalnej wartości lub użyj opcji utrzymuj ciepło.
2. Ustaw blender lub robot kuchenny na wysokie obroty i zmiksuj wszystkie płynne składniki – zmielone siemię lniane, banana, Alpro migdałowe bez cukru, olej kokosowy, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Kontynuuj, aż pojawi się piana. Oznacza to, że nasiona lnu wykonają swoje zadanie, tworząc żelową mieszankę.
3. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce.
4. Dodaj mokrą mieszankę do suchej i delikatnie mieszaj, aż wszystko połączy się w ciasto. Pozostaw na 12-15 minut.
5. Rozgrzej gofrownicę do wysokiej temperatury. Gdy będzie gotowa, nałóż trochę ciasta na środek i zamknij pokrywkę. Wyjmij, gdy wierzch będzie ładnie złocistobrązowy i włóż do nagrzanego piekarnika, aby utrzymywały ciepło. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie zużyte.
6. Posyp cukrem pudrem i podawaj z dużą łyżką Alpro roślinną alternatywą dla jogurtu waniliowego, świeżymi owocami, syropem klonowym i odrobiną orzechów – naprawdę z wszystkim, na co masz ochotę!
1. Włóż wszystkie składniki do blendera lub robota kuchennego i ubijaj, aż uzyskasz ładne, gładkie ciasto.
2. Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię na średnim ogniu.
3. Wlej ciasto na patelnię, używając około ¼ szklanki na każdy naleśnik.
4. Zrumień z obu stron i podawaj na gorąco z owocami i ewentualnie odrobiną kremu roślinnego. Owsianka - taka smaczna!
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Weź naczynie żaroodporne o średnicy 22 cm i lekko nasmaruj margaryną roślinną lub oliwą z oliwek. Rozgnieć banana, prosto do naczynia żaroodpornego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
3. Piecz w piekarniku przez 25-30 minut, aż wierzch uzyska piękny jasnozłoty kolor.
4. Podawaj na ciepło, posypane ulubionymi owocami i dużą porcją Alpro roślinnej alternatywy dla naturalnego jogurtu.
1. Wymieszaj suche składniki, dolewaj stopniowo oliwę i zimną wodę. Wyrób ciasto.
Misę z ciastem przykryj czystą ściereczką i postaw w ciepłym miejscu na godzinę.
2. Wyrośnięte ciasto przełóż na blat i podziel na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na prostokąt o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane części posmaruj Smakowitą pastą z ziaren fasoli oraz pesto.
3. Każdą z porcji ciasta zwiń w roladę, rozetnij wzdłuż pozostawiając końcówkę, skręć rozcięte końce.
4. Przełóż dwa zawijańce na blachę, przykryj ściereczką i pozostaw na 30 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Skrop wyrośnięte zawijańce wodą i piecz przez około 20 minut lub do zarumienienia się skórki. Wystudź na kratce kuchennej.
Pomidory śliwkowe (rzymskie) czerwone
Rzodkiewka pęczek
Papryka czerwona 1 szt.
Sałata masłowa
Szczypiorek - pęczek
Mix sałat Active
Szpinak myty
Banany Premium Chiquita
Cena przed obniżką: 11,15 zł
39% taniej
Truskawki
Malina import
Cytryna siatka
Jaja kurze z wolnego wybiegu (rozmiar M) - 10 szt.
Jaja kurze z chowu ściółkowego (rozmiar L) - 10 szt.
Masło Polskie Extra
Margaryna klasyczna z dodatkiem stanoli roślinnych
Smarowaniec kremowy z ziołami
Twaróg tłusty
Ser twarogowy z szynką
Najniższa cena: 4,19 zł
Ser kremowy z papryką (topiony)
Serek twarogowy z ziołami
Serek kremowy naturalny
Ser pleśniowy z ziołami
Ser kozi klinek
Ser Mozzarella (kulka)
Ser kremowy w plastrach Gouda
Ser Gouda w kawałku
Ser Gouda, tarty
Jogurt pitny wiśniowy
Jogurt do picia o smaku mango
Napój mleczny truskawka (4 szt.)
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Serek wiejski ze szczypiorkiem
Serek wiejski z truskawkami
Produkt sojowy kokos
Serek homogenizowany o smaku waniliowym
Jogurt ze zbożami orzechami i miodem
Produkt sojowy brzoskwiniowy
Produkt sojowy migdał
Jogurt kokos- migdał
Tofu naturalne
Bezmięsne salami
Plastry wegańskie z czosnkiem niedźwiedzim
Bezmięsne Serdelki
Bezmięsne Parówki
Frankfurterki
Parówki 100% z szynki bezglutenowe
Parówki Proteina+ 100% mięsa bez konserwantów
Bekon w kostce 2 x75 g
Boczek surowy wędzony - plastry
Najniższa cena: 6,49 zł
Szynka drobiowa - plastry
Szynka morlińska wędzona
Szynka eksportowa extra gładka
Szynka z kotła (136g-204g)
Pasztet domowy z indyka
Szynka wiejska w kawałku (400g-600g)
Salami w obsypce pomidorowej
Szynka Basiuni- plastry
Łosoś wędzony na gorąco naturalny
Łosoś wędzony Atlantycki
Makrela tusza wędzona na gorąco duża (280g-520g)
Croissant
Bajgiel słodki
Chałka drożdżowa
Chleb mazowiecki
Chleb Słowiański
Naturalny chleb bezglutenowy z ziarnami
Chleb dyniowy
Kajzerka
Bułka Sznytka
Bajgiel z sezamem i siemieniem lnianym
Bagietka Szefa
Tortilla pszenna - 20 cm (8 szt.)
Kasza manna
Kasza jaglana
Syrop klonowy BIO
Erytrytol (naturalny zamiennik cukru)
Syrop z agawy Salamanea Premium BIO
Najniższa cena: 13,89 zł
15% taniej
Owsiana przekąska figa siemię lniane
Owsianka czekoladowo- bananowa
Owsianka malinowa
Otręby pszenne
Płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane górskie
Amarantus ekspandowany BIO
Płatki quinoa BIO
Kuskus perłowy
Komosa ryżowa ( Quinoa biała )
Ryż basmati pełnoziarnisty BIO
Granola czekoladowa
Granola truskawka i wiśnia bez dodatku cukru
Granola 5 bakalii
Granola owocowa
Musli Marakuja i Pitaja
Musli Marakuja i Pitaja
Płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami
WILDCRUSH Płatki czekoladowo- karmelowe
Choco Kulki Zbożowe kulki o smaku czekoladowym
Akademia Pana Kleksa Kremo pufki poduszki zbożowe o smaku czekoladowym
Płatki Chocapic
Płatki śniadaniowe KANGUS miodowe
Płatki z owocami
NESQUIK MIX zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym i waniliowym
Batonik zbożowy musli z truskawkami
Mleko UHT 3,2%
Mleko Łagodne 2% UHT bez laktozy
Mleko UHT o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Napój owsiany bez cukru dla baristów
Napój sojowy waniliowy
Najniższa cena: 9,44 zł
0% taniej
Napój kokosowy bez cukru BIO
Owies
Napój Sojowy Naturalny bezglutenowy BIO
Napój owsiany bez cukru
Napój owsiany z wapniem i witaminami
Pasta z migdałów
Wiśnia soczysta
Żurawina (całe owoce)
Orzechy nerkowca
Orzechy laskowe
Daktyle suszone (bez pestek)
Jagody goji suszone
Siemię lniane
Orzechy macadamia BIO
Orzechy pecan BIO
Orzechy brazylijskie
Migdały płatki
Najniższa cena: 10,40 zł
Płatki drożdżowe nieaktywne BIO
Chrupiąca sałatka - prażony mix
Naleśniki z mąką gryczaną (mieszanka) BIO
Mąka kukurydziana
Dżem truskawkowy niskosłodzony
Dżem z czarnej porzeczki
Dżem malinowy niskosłodzony
Wiśnia konfitura
Powidła węgierkowe
Konfitura z mirabelki
Krem do smarowania z orzechami laskowymi
Krem do smarowania z orzechami laskowymi
Krem z orzechami laskowymi
Śniadaniowy
Krem pistacjowy PISTACHIO
Pasta z orzechów nerkowca
Krem orzechowy o smaku batonika czekoladowo - kokosowego
Krem orzechowo-czekoladowy BIO
Krem orzechowy z kawałkami orzeszków ziemnych
Pasta orzechowa
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód lipowy
Pesto alla Genovese
Pesto czerwone
Najniższa cena: 9,99 zł
Guacamole
Hummus klasyczny bezglutenowy
Najniższa cena: 4,19 zł
Kremowa pasta z tofu z czosnkiem
Tuńczyk w oleju roślinnym
Tuńczyk w oliwie z oliwek
Pasta warzywna - bakłażan i suszone pomidory
Pasta kanapkowa z tuńczyka
Pasta kanapkowa jajeczna ze szczypiorkiem
Sałatka jajeczna ze szczypiorkiem + widelczyk
Pasta jajeczna
Pasta warzywna z nasionami słonecznika
Pasta warzywna ze szpinakiem i orzechami piniowymi BIO
Najniższa cena: 11,99 zł
Pasta kremowa z pomidorami cherry i bazylią BIO
Najniższa cena: 12,85 zł
Pasta z ziaren fasoli z cebulą i jabłkiem
Mleczko kokosowe BIO (tł. 22%)
Fasolka w sosie pomidorowym BIO
Fasolka w sosie pomidorowym
Majonez dekoracyjny
Majonez lekki
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda stołowa delikatesowa
Najniższa cena: 3,00 zł
Sos tatarski
Najniższa cena: 11,99 zł
33% taniej
Pomidory krojone
Najniższa cena: 5,65 zł
Fasolka po grecku WEGE (smak z Grecji)
Najniższa cena: 9,99 zł
Fasolka po hiszpańsku WEGE (smak z Hiszpanii)
Najniższa cena: 9,99 zł
Ogórki krótkie krajowe 2-4 szt.
Pomidory daktylowe mini
Avocado
Kiełki rzodkiewki
Jabłka Ligol 4 szt.
Grejpfrut czerwony 2 szt.
Pomarańcze sokowe 4-7 szt.
Chleb tostowy pszenny
Hummus Premium z suszonymi pomidorami
Hummus Premium
Ketchup łagodny BIO
Najniższa cena: 7,19 zł
17% taniej
Ketchup dla dzieci bezglutenowy BIO
Najniższa cena: 17,99 zł